Voor studenten uit de landelijke gebieden van Nepal is het moeilijk om hun studie in de stad te financieren. Er zijn weinig parttime banen beschikbaar waarmee ze hun studie kunnen bekostigen. Sommigen moeten zelfs halverwege de studie opgeven wegens financiële problemen.

Ons doel:
Foundation Care For All probeert het onderwijsniveau in Nepal op alle mogelijke manieren omhoog te brengen; we bouwen scholen, geven leraren een extra vergoeding als het salaris van de overheid te laag is om ze te motiveren, geven lerarentrainingen en leren moeders lezen en schrijven zodat ze hun kinderen kunnen bijstaan bij het maken van huiswerk. Wij vinden het een gemiste kans als een getalenteerde student niet in staat is zijn studie af te ronden wegens financiële problemen. Door de studenten financieel bij te staan helpen we hun gemeenschap op een hoger niveau te brengen, doordat zij hun opgedane kennis mee naar huis brengen.

Onze methode:
Samen met de leraren selecteren we een student. De student moet getalenteerd zijn en moet aantoonbaar een gebrek aan financiële middelen hebben. Na de selectie wordt er door onze organisatie in Nepal ook een bezoek gebracht aan de familie van de geselecteerde student om te zien wat de situatie van de familie is. We vragen altijd om een bijdrage van de ouders om te waarborgen dat de betrokkenheid bij de studie van de student maximaal is.

Resultaten:
De eerste studiebeurs die we gegeven hebben is gegaan naar de student Jaya Prun. Hij studeert sociologie aan de Prithivi Narayan Campus, de universiteit van de overheid in Pokhara. Hij is een enthousiaste student en haalt goede resultaten op zijn examens. Daarnaast is hij een gemotiveerde en getalenteerde schilder. Regelmatig verkoopt hij schilderijen. Zijn toekomst ziet er nu rooskleurig uit.