Mede namens Samaanta Foundation willen wij graag de volgende update met u delen met betrekking tot ons Fellowship-project in Nepal, waarin wij studieprogramma’s aanbieden aan talentvolle, kansarme jongeren.  

Nieuwe fellows – Selectieproces 9e groep:

– In totaal zijn 66 interviews afgenomen!

– Momenteel worden de resultaten van de interviews, schriftelijke examens en academische scores samengevat zodat daarna een shortlist kan worden opgesteld. We streven ernaar om de selectie in de komende weken te voltooien.

– Onze huidige fellows hielpen bij het afnemen van de examens en faciliteerden de logistieke / techniek voor de virtuele interviews.

– We zijn voornemens om 10 fellows te selecteren tot deelname in ons studieprogramma. 

Huidige fellows – update:

Lessen

– de meeste fellows volgen online lessen (11 van de 13 fellows op de middelbare school en alle 12 fellows in de bachelors volgen online les).

Examens

– De examens van het 12e leerjaar zijn nog in behandeling en vinden waarschijnlijk niet meer plaats.

– Alle fellows in de 11e klas hebben examens online afgerond en zijn online begonnen met de 12e klas.

– Twee fellows die Business Management studeren, hebben hun eerste semester-examen online afgelegd en zijn online begonnen met lessen voor het tweede semester. 

– Board examens voor alle andere fellows op bachelorniveau zijn aan de gang.

Accommodatie

– Alle fellows zijn thuis behalve vier jongens uit ver afgelegen gebieden die in het hostel zijn ondergebracht om hen in staat te stellen deel te nemen aan online lessen, aangezien ze thuis slechte beschikbaarheid hebben tot internet. 

Aanvullende activiteiten

– Dawa Lhamo Tamang, Prerana Tamang en Thuli Tamang van 8th Cohort zijn geselecteerd voor het WomenLEAD-programma dat online is gestart.

– Rachita Shrestha 8e cohort fellow die een +2 Science-opleiding volgt aan St. Xavier’s College geeft momenteel thuis bijles aan leerlingen van de 9e en 10e klas van haar vorige school.

– Manisha Desar, een CSIT-student, is parttime gaan werken bij een kleine non-profitorganisatie om hen te helpen met grafische ontwerpen en redactie.

Communicatie met fellows

Jeni en Akhilesh, de programma coördinatoren,  nemen minstens één keer per week contact op met de fellows via een direct telefoongesprek, Facebook, Zoom of e-mail om hun huidige situatie, studievoortgang en andere betrokkenheid te bespreken. Ook zorgen zij ervoor dat de fellows elkaar tijdens de lockdown op regelmatige basis virtueel blijven ontmoeten. 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord